google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Društvo diabetikov Jesenice

DD Jesenice

PO POTI TREH ZVONOV
April se je začel s soboto, ki smo jo jeseniški pohodniki preživeli v Sebenjah, kjer je Društvo diabetikov Tržič pripravilo poučen pohod Po poti treh zvonov. Za posebno doživetje je poskrbel njihov vodič, saj nam je na vsaki »postaji« poleg krajevnih zanimivosti povedal še kakšno pesem Toneta Pavčka.

PO KRANJU IN POD NJIM
Društvo diabetikov Kranj pa nas je popeljalo skozi Prešernov gaj in stari del mesta v kranjske rove; tam smo izvedeli veliko novega o zgodovini mesta in o živalih, ki so v rovih našle svoj dom. Vodička nam je veliko povedala tudi o tem, kako so rove odkrili, jih očistili in uredili za turistični ogled.

MAJ V STRUNJANU
Letos smo jeseniški diabetiki odšli na letovanje v Strunjan že v prvi polovici maja. Čeprav je bila skupina manjša kot običajno, so nam pripravili zanimiv in pester program, tako da je teden ob morju hitro minil.

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE
17. maja smo se udeležili »Parade učenja 2017« v organizaciji Ljudske univerze Jesenice, na trgu Stara Sava. Sodelovali smo s Srednjo šolo Jesenice – zdravstvena usmeritev. Udeležencem parade smo merili vrednosti krvnega sladkorja in krvnega pritiska. Razveseljujoče je, da se je meritev udeležilo veliko mlajših udeležencev, kar nam je pokazatelj, da tudi mladi skrbijo za svoje zdravje. Medgeneracijsko sodelovanje in druženje je lepo uspelo in vsa zahvala gre Ljudski univerzi Jesenice za organizacijo tega dogodka.
Tekst: Lilijana Kos

Foto: Anuša Ferjan