google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
RADI HODIMO IN SE IZOBRAŽUJEMO
DD Jesenice

Aktivnosti letošnjega leta smo jeseniški diabetiki začeli z običajnim zimskim pohodom v Tamar. Januarja je bilo v dolini pod Poncami še obilo snega, bilo je sončno in hladno, zato je bil pohod zares zimski. Letošnja zgodnja gripa je razredčila skupino pohodnikov, vendar smo se kljub temu lepo sprehodili in zabavali.

Do februarskega pohoda okrog Blejskega jezera smo se že pozdravili in na jeseniški železniški postaji smo se zbrali v polni postavi. Na vlaku so se nam na vsaki postaji pridružili novi pohodniki in na Bledu nas je bilo že dvajset. Časa smo imeli dovolj in smo se lahko med pohodom po zasneženem Bledu v miru pogovorili in bolje spoznali tudi nekaj novih članov, ki so se nam tokrat pridružili. Razmišljali smo, da bi se po zaledenelem jezeru sprehodili do otoka, pa so nam domačini odsvetovali, da led ni več dovolj varen. Pogovarjali smo se, da bi naslednje leto pohod okrog Blejskega jezera organizirali v  bolj toplem mesecu, da bi lahko odšli tudi na kakšen okoliški hrib.

Predavanje o periferni arterijski okluzivni bolezni je bilo zelo dobro obiskano. Vid Arnejšek, internist iz Splošne bolnišnice Jesenice, je zelo razumljivo in zanimivo pojasnil, kako lahko z vsakodnevno aktivnostjo in urejeno sladkorno boleznijo preprečujemo razvoj te bolezni na arterijah nog in si prihranimo ali vsaj odložimo tegobe, ki jih  pogosto prinaša ob sladkorni bolezni.

Lilijana Kos
Foto: Anuša Ferjan