google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
NO, KONČNO!

No, končno!
Lahko bi se tako reklo. Skupina entuziastov je praktično eno leto pripravljala ustanovitev novega društva diabetikov.

Vendar ne kakršnegakoli, temveč Društva diabetikov tipa 1 Slovenije, v to društvo se bodo lahko včlanili vsi diabetiki tipa 1, tako mladi, kot mladi po srcu. Mi diabetiki tipa 1 imamo pač drugačne probleme, kot pa jih imajo "normalni" diabetiki tipa 2, ki jih je cca 90 %. Najbolj se je to videlo na okrevanju za diabetike tipa 1, ki smo ga pripravili na Dobravi v Šmarjeških toplicah, tukaj je bilo še posebej vidno, kako manjkajo taka okrevanja z dobrimi predavanji in predvsem izmenjavami izkušenj o naši bolezni.

Vse priprave za ustanovitev društva potekajo aktivno in računamo, da bomo s malo sreče in poguma uspeli do septembra pripraviti vse papirje, da bo zadoščeno birokratski državi. Nato bomo podpisali pogodbo o pristopu v našo Zvezo društev diabetikov Slovenije in s tem pridobili pravico do kandidiranju na razpisu FIHO (Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij) in tako prišli do sredstev za delovanje in izpeljavo programov, ki bodo društvu dali potrebno vsebino. Pozivamo vse, ki imate kakršnokoli idejo, zasnovo, plan, za katerega menite, da bi bil potreben za izpeljavo v našem novem društvu, naj bo to predavanje, okrevanje, kolesarski izlet, karkoli, vas pozivamo, da to sporočite na Zvezo društev diabetikov Slovenije s pripisom "za diabetike tipa 1". Dokler še nimamo registriranega sedeža se bo pošta zbirala na Zvezi društev.

Načeloma v septembru oz. oktobru pa vam bomo poslali pristopno izjavo za vstop v naše novo društvo in položnico za plačilo članarine. Če tega ne boste prejeli pokličite na Zvezo oz. kliknite na forum na naši spletni strani www. diabetes-zveza.si in obrazce boste dobili.

Menimo, da je bila ustanovitev tega društva potrebna in da se bo to tudi izkazalo. Vodstvu novega društva pa vse čestitke in veliko energije, ter idej za dobro delo v društvu.

Alojz Rudolf
avgust 2002

Fotografije:
Foto zgoraj: "Odločitev je padla"
Foto spodaj: "Ali smo se dobro odločili razmišlja bodoči predsednik Boštjan Korošec"

Spreminjamo sladkorno bolezen

Ministrstvo_zdravje