google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Okrog jezera in v muzej (DD jesenice)
    Med potjo okrog jezera smo izmenjali novice o tem, kaj se je ali pa se ni zgodilo od oktobra, ko smo bili skupaj na Taležu. Pokomentirali smo še komaj dan staro predavanje o vplivu sladkorne bolezni na družino in že smo bili na Mlinem, kjer nas je naš društveni vodič usmeril na... Več
  • Projekt Diabetic Retinopathy Barometer je nova študija
    ..ki se izvaja v več državah, in prva tovrstna študija na svetu, ki se osredotoča na diabetično retinopatijo in diabetični makularni edem. Diabetična retinopatija je eden od najpogostejših zapletov sladkorne bolezni in eden od glavnih vzrokov za slepoto pri odraslih... HVALA ZA VAŠE SODELOVANJE! Več
  • Uspešno izpeljali 16. tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni
    Vse se je začelo v začetku leta 2014, ko smo pričeli z načrtovanjem novih terminov in se dogovarjali o vsebini tekmovanja. Končne dogovore smo pripravili in objavili v razpisu tekmovanja, ki je bil konec junija objavljen na spletni strani zveze http://www.diabetes-zveza.si/sl/razpis-tekmovanja-2014-2015. Za učitelje mentorje, ki pripravljajo tekmovalce na tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni smo najprej v septembru pripravili seminar... Več
  • Zloženka ZZZS pravice do Medicinskih pripomočkov
    Pri uveljavljanju pravice do medicinsko-tehničnih pripomočkov mora biti zavarovana oseba predhodno 6 mesecev prijavljena v obvezno zdravstveno zavarovanje, če uveljavlja pravico do očesnih in slušnih pripomočkov, za ostale pripomočke pa 3 mesece. Navedeni pogoj o predhodnem zavarovanju ne velja v primerih poškodbe pri delu in poklicne bolezni. Več
  • Letna skupščina IDF EUROPA (Evropsko združenje oseb s sladkorno boleznijo) 2014 Istanbul, Turkey, 28 – 30 November
    Zadnji teden v novembru sva se z Marijo Podvršič, predsednico Društva diabetikov Koper odpravili v Istanbul na letno skupščino Evropskega združenja diabetikov. Pred potovanjem sva prejeli zapisnik prejšnje skupščine, vabilo za letno skupščino in program delavnic imenovan »Skupaj smo močnejši«. Več
  • Zadnji pohod v letu 2014
    Kam le čas beži, kam se mu mudi ….., smo se v sredo 17. decembra spraševali pohodniki Društva diabetikov Novo mesto. Pa, saj ni še dolgo, ko smo si voščili vse dobro v letu 2014 in že je pred nami zadnji pohod! Več
  • D.D. Mežiška dolina
    Letošnje srečanje je bilo še izredno pestro, saj smo poleg rednega programa organizirali še interni srečelov, pri katerem je bila vsaka srečka dobitna. V kratkem kulturnem programu se nam je predstavila skupina Zimski kosci iz Leš, ki so večino inštrumentov izdelali... Več
  • Sodelovanje v raziskavi
    Parodontalna bolezen je ena najpogostejših okužb pri odraslih in je posledica kopičenja in razmnoževanja bakterij na površini zoba. Vlogo pri nastanku parodontalne bolezni bi lahko imeli tudi nekateri paraziti, predvsem praživali, je pa... Več
  • ‘Sladkorčki’ Dokumentarni film o sladkorni bolezni tipa 1
    Zgodba se začne z najmlajšim akterjem v filmu, šestletnim Tristanom Papežem, nadaljuje se s športno usmerjenim in odločnim najstnikom Davidom, v odraslo dobo nas zapelje pedagoginja in znana pevka iz Perpetum Jazz Več
  • PROSLAVA SVETOVNEGA DNEVA SLADKORNE BOLEZNI V KOPRU
    Naša znana in prikupna novinarka Nataša Benčič, ki je povezovala prireditev je, kot ona zna, v prijetnem, toplem tonu napovedala potek programa. Predstavila je nastopajoče, povedala pomen in smisel povezovanja sladkornih bolnikov v »modrem krogu« in predstavila... Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

Ministrstvo_zdravje