google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Letna skupščina IDF EUROPA (Evropsko združenje oseb s sladkorno boleznijo) 2014 Istanbul, Turkey, 28 – 30 November
    Zadnji teden v novembru sva se z Marijo Podvršič, predsednico Društva diabetikov Koper odpravili v Istanbul na letno skupščino Evropskega združenja diabetikov. Pred potovanjem sva prejeli zapisnik prejšnje skupščine, vabilo za letno skupščino in program delavnic imenovan »Skupaj smo močnejši«. Več
  • Zadnji pohod v letu 2014
    Kam le čas beži, kam se mu mudi ….., smo se v sredo 17. decembra spraševali pohodniki Društva diabetikov Novo mesto. Pa, saj ni še dolgo, ko smo si voščili vse dobro v letu 2014 in že je pred nami zadnji pohod! Več
  • D.D. Mežiška dolina
    Letošnje srečanje je bilo še izredno pestro, saj smo poleg rednega programa organizirali še interni srečelov, pri katerem je bila vsaka srečka dobitna. V kratkem kulturnem programu se nam je predstavila skupina Zimski kosci iz Leš, ki so večino inštrumentov izdelali... Več
  • Sodelovanje v raziskavi
    Parodontalna bolezen je ena najpogostejših okužb pri odraslih in je posledica kopičenja in razmnoževanja bakterij na površini zoba. Vlogo pri nastanku parodontalne bolezni bi lahko imeli tudi nekateri paraziti, predvsem praživali, je pa... Več
  • ‘Sladkorčki’ Dokumentarni film o sladkorni bolezni tipa 1
    Zgodba se začne z najmlajšim akterjem v filmu, šestletnim Tristanom Papežem, nadaljuje se s športno usmerjenim in odločnim najstnikom Davidom, v odraslo dobo nas zapelje pedagoginja in znana pevka iz Perpetum Jazz Več
  • PROSLAVA SVETOVNEGA DNEVA SLADKORNE BOLEZNI V KOPRU
    Naša znana in prikupna novinarka Nataša Benčič, ki je povezovala prireditev je, kot ona zna, v prijetnem, toplem tonu napovedala potek programa. Predstavila je nastopajoče, povedala pomen in smisel povezovanja sladkornih bolnikov v »modrem krogu« in predstavila... Več
  • CQ CQ, to sta radioamaterski radijski postaji S55T in S50G, posebna znaka ob Svetovnem dnevu diabetesa
    Do 31. 5. 2014 je bila veljavna licenca posebnega pozivnega znaka S5660R, izdanega ob praznovanju 660 obletnice prve omembe kraja Radomlje, ki smo ga za širjenje vedenja o nevarnosti diabetesa uporabili ob Svetovnem dnevu diabetesa lani. Veliko... Več
  • Skupina za ročne spretnosti
    V društvo diabetikov Mežiške doline smo izredno ponosni na delo naše skupine za ročne spretnosti, ki deluje že poldrugo leto. Predsednica sekcije Draga Cizerl je povedala, da je skupina izredno aktivna, saj so v lanskem letu pripravile čestitke oziroma voščilnice za Veliko noč in novo leto. V letošnjem letu, pa so z svojo marljivostjo in inovativnostjo pripravile darila za vse naše člane, ki praznujejo... Več
  • Pismo Joãa Nabaisa, predsednika IDF Europe
    Tema tokratne okrogle mize je zelo sodobna in lahko pripomore k izboljšanju zdravljenja sladkorne bolezni v Sloveniji. Vsi vemo, da je treba ukrepati. Zavedamo se tudi, da je eden od temeljev zdravljenja in vodenja sladkorne bolezni izobraževanje: izobraževanje na vseh ravneh in pri vseh, ki jih ta bolezen zadeva – od oseb s sladkorno boleznijo, tistih... Več
  • PEKA DIABETIČNIH PIŠKOTOV NA OŠ ČRNA NA KOROŠKEM
    V okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih, smo se na Osnovni šoli Črna, ob svetovnem dnevu diabetesa, povezali z društvom sladkornih bolnikov Mežiške doline in skupaj z njimi organizirali popoldansko peko diabetičnih piškotov. Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z