google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • d.d.Jesenice- Najprej znanje, potem zabava
    Jeseniški diabetiki smo december najprej namenili pridobivanju znanja, saj smo pripravili ponovitev pomladanske delavnice reedukacije sladkorne bolezni; zanimanje članov je bilo namreč tako veliko, da smo jo pripravili dvakrat. Tudi tokrat je delavnica potekala v dveh tednih, 5. in 12. decembra, vodili pasta jo Karmen Janša dr.med., diabetologinja in profesorica zdravstvene vzgoje in edukatorka Mateja Bahun. Več
  • SLADKORNA BOLEZEN NE IZBIRA - NE STAROSTI NE NARODNOSTI
    To je bila rdeča nit osrednje proslave ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki so jo letos ob praznovanju 30-letnice delovanja v soboto, 14. novembra, pripravili jeseniški diabetiki v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah. Več
  • EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI
    V okviru Evropskega tedna mobilnosti je 16.9.2015 potekal že 7. Dan mobilnosti invalidov. Letos se je na Trgu Leona Štuklja v Mariboru predstavilo kar 12 invalidskih in humanitarnih društev. Prisotne je nagovorila podžupanja Mestne občine Maribor... Več
  • POHOD OB SVETOVNEM DNEVU SLADKORNE BOLEZNI
    Ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni smo društvo Kamnik organizirali pohod po okolici Kamnika. Zbralo se nas je kar lepo število članov. Z vodičem Jožetom Kalanom smo krenili iz Kolodvorske 5, proti Keršmančevem parku. Na mostu Kamniške Bistrice smo lovili... Več
  • Svetovni dan sladkorne bolezni - DD kranj
    V okviru letošnjega praznovanja 14. novembra je Društvo diabetikov Kranj pripravilo poseben program, ki je potekal od 12. novembra do 13. novembra 2015. Potekale so brezplačne meritve krvnega sladkorja in holesterola ter predavanje »Kronična ledvična odpoved - dializa« (Marjan Kristanc, dr. med.,spec. interne medicine). Več
  • DD Metlika
    Društvo diabetikov Metlika in praznovanje svetovnega dne sladkorne bolezni, V četrtek 12/11 je bila v Črnomlju v organizaciji VIVA, ZIK, ZD Črnomelj in našega društva tiskovna konferenca, zvečer pa v Črnomlju proslava s kulturnim programom... Več
  • Pohod od svetovnem dnevu diabetesa na Martinovo
    Po tradiciji smo vsa leta te pohode pri Društvu diabetikov Novo mesto imeli po novomeških gričih. Včasih pa je smiselno prekiniti utečeno pot. Fanika in Silvo sta se odločila za spremembo zaradi več razlogov... Več
  • Sporočilo za medije: Obvladajmo sladkorno bolezen v Sloveniji
    V soboto, 14. novembra, je svetovni dan sladkorne bolezni. Ta v razvitem svetu ostaja vodilni vzrok za slepoto, odpoved delovanja ledvic, amputacije spodnjih okončin ter bolezni srca in ožilja. Ob obeležitvi svetovnega dne je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v sodelovanju z Ministrstvom... Več
  • Epidemija tretjega tisočletja
    Dva prispevka dijakinj iz Ekonomske gimnazije in srednje šole v radovljici Več
  • Pestro jesensko dogajanje
    V začetku septembra smo bili jeseniški diabetiki na okrevanju v Šmarjeških Toplicah. Tudi tokrat so nam pripravili pester, zanimiv in poučen program: po predavanju o zdravi prehrani smo v kuharski delavnici pripravili zloženec iz... Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z