google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Novo vodstvo Društva diabetikov Jesenice
    Na občnem zboru so se 11. marca letos člani društva z glasnim in iskrenim aplavzom zahvalili svojemu dolgoletnemu predsedniku Otu Kelihu za njegovo predano in uspešno delo, ki ga zaradi bolezni ne more več nadaljevati. Za novo predsednico Društva diabetikov Jesenice pa... Več
  • 15. pohod po Kettejevi poti
    Ob svetovnem dnevu zdravja in 140-letnici Dragotina Ketteja. Kdaj: V nedeljo, 10. aprila 2016, ob 8. uri zbiranje udeležencev pohoda pred OŠ Dragotina Ketteja in izvajanje meritev... Več
  • NA SEJEM MEDICAL V GORNJO RADGONO ŠE POSEBEJ VABLJENI DIABETIKI
    Prvi mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL organizira Pomurski sejem od 14. do 16. aprila 2016 v Gornji Radgoni v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED. Na svojem razstavnem prostoru se bo s svojo dejavnostjo predstavila tudi Zveza društev diabetikov Slovenije. Strokovnjaki pod njenem okriljem pripravljajo zanimiva predavanja in delavnice o pravilnem merjenju krvnega sladkorja. Več
  • Svetovni dan zdravja 2016 - Vabilo
    Vabljeni na obeležitev svetovnega dneva zdravja v četrtek 7. aprila 2016 na Trgu kulture v Murski Soboti. Več
  • d.d.Jesenice- Najprej znanje, potem zabava
    Jeseniški diabetiki smo december najprej namenili pridobivanju znanja, saj smo pripravili ponovitev pomladanske delavnice reedukacije sladkorne bolezni; zanimanje članov je bilo namreč tako veliko, da smo jo pripravili dvakrat. Tudi tokrat je delavnica potekala v dveh tednih, 5. in 12. decembra, vodili pasta jo Karmen Janša dr.med., diabetologinja in profesorica zdravstvene vzgoje in edukatorka Mateja Bahun. Več
  • SLADKORNA BOLEZEN NE IZBIRA - NE STAROSTI NE NARODNOSTI
    To je bila rdeča nit osrednje proslave ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki so jo letos ob praznovanju 30-letnice delovanja v soboto, 14. novembra, pripravili jeseniški diabetiki v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah. Več
  • EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI
    V okviru Evropskega tedna mobilnosti je 16.9.2015 potekal že 7. Dan mobilnosti invalidov. Letos se je na Trgu Leona Štuklja v Mariboru predstavilo kar 12 invalidskih in humanitarnih društev. Prisotne je nagovorila podžupanja Mestne občine Maribor... Več
  • POHOD OB SVETOVNEM DNEVU SLADKORNE BOLEZNI
    Ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni smo društvo Kamnik organizirali pohod po okolici Kamnika. Zbralo se nas je kar lepo število članov. Z vodičem Jožetom Kalanom smo krenili iz Kolodvorske 5, proti Keršmančevem parku. Na mostu Kamniške Bistrice smo lovili... Več
  • Svetovni dan sladkorne bolezni - DD kranj
    V okviru letošnjega praznovanja 14. novembra je Društvo diabetikov Kranj pripravilo poseben program, ki je potekal od 12. novembra do 13. novembra 2015. Potekale so brezplačne meritve krvnega sladkorja in holesterola ter predavanje »Kronična ledvična odpoved - dializa« (Marjan Kristanc, dr. med.,spec. interne medicine). Več
  • DD Metlika
    Društvo diabetikov Metlika in praznovanje svetovnega dne sladkorne bolezni, V četrtek 12/11 je bila v Črnomlju v organizaciji VIVA, ZIK, ZD Črnomelj in našega društva tiskovna konferenca, zvečer pa v Črnomlju proslava s kulturnim programom... Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z