google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • D.D. Jesenice - Gremo na Štajersko
    Letošnji majski izlet smo jeseniški diabetiki namenili ogledu posestva Pohorski Dvor, gradu Hompoš z botaničnim vrtom in vinske kleti Meranovo. Do gradu vodi več kot sto let star drevored lip in najprej smo se seznanili z zgodovino graščine, ki so jo leta 2008 uredili v učilnice in laboratorije Fakultete za kmetijstvo in... Več
  • Peljali so se s flosom
    Člani Društva diabetikov Metlika, ki združuje vse belokranjske diabetične bolnike, so šli na izlet na Koroško. Skupaj so se družili z diabetiki iz Mežiške doline. Korošci so prav tako veseli ljudje, kot mi... Več
  • Društvo diabetikov Novo mesto - Nova pot ob Krki
    Po planu je bil zadnji pohod pred počitnicami na novi lokaciji ob reki Krki blizu Dvora. Da bomo imeli pohodniki spet nekaj več od same hoje, je naša vodnica Fanika vključila svojega kolega iz PD Krka Novo mesto, gospoda Andreja, ki je doma na Dvoru. Našo skupino petnajstih pohodnikov je popeljal po predvideni poti... Več
  • DRUŠTVO DIABETIKOV LENART NA PIKNIKU
    Člani društva diabetikov Lenart imamo vsak prvi ponedeljek v mesecu pohod v bližnjo okolico našega kraja. Tako smo se 9.5.2016 odločili, da se odpravimo na turistično kmetijo pri Fridi, to je kmetija Franca in Fride Ruhitel pri ... Več
  • Društvo diabetikov Ljutomer
    11.5.2016 smo v ZD Ljutomer imeli predavanje o pogostejših napakah pri merjenju glukoze v krvi. Predavala nam je ga. Danica Ostanek predstavnica podjetja ZALOKER & ZALOKER. Po predavanju smo imeli tudi delavnice... Več
  • 21. športne igre
    Društvo diabetikov Metlika se je udeležilo 21. športnih iger diabetikov Slovenije v Škofji Loki. Na pot smo krenili že zgodaj zjutraj v soboto 28. maja 2016. Več
  • Slovenski diabetologi svarijo pred zavajanjem: sladkorne bolezni se žal (še) ne da pozdraviti
    Na družbenih omrežjih se pojavlja vse več informacij, da je z alternativnimi metodami možno pozdraviti sladkorno bolezen tipa 1. Slovenski deabetologi svarijo, da se žal te bolezni ne da pozdraviti, se jo pa uspešno zdravi z nadomeščanjem inzulina. Če ga takšen bolnik preneha nadomeščati, lahko umre. Več
  • Z zdravjem povezan vedenjski slog 2016
    Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je začel z izvajanjem pete nacionalne raziskave Z zdravjem povezan vedenjski slog 2016, ki bo potekala predvidoma do konca junija 2016. Zato pozivamo 16.000 naključno izbranih prebivalcev Slovenije, da anketo izpolnijo in s tem aktivno sodelujejo pri oblikovanju bodočih programov za izboljšanje zdravja nas vseh. Več
  • Mladinski kamp za mlade voditelje diabetike
    Evropska diabetična zveza vsako leto organizira kamp za mlade diabetike, ki želijo spoznati delo zvez po Evropi in postati zagovorniki pravic diabetikov v svojih diabetičnih organizacijah. Organizirajo že 6. izobraževalni kamp, katerega se udeleži 24 mladih diabetikov iz vse Evrope, v starosti med 18 in 30 leti. Kamp bo potekal med 11. in 17. julijem v mestu Agros na Cypru. Več
  • D.D. Jesenice - Svetovni dan in sejem medicinske opreme
    Ob svetovnem dnevu zdravja je na Jesenicah osrednjo prireditev pripravil Zdravstveni dom Jesenice. V dvorani Kolpern na Stari Savi so se predstavili zdravstveni delavci in društva, ki skrbijo za naše zdravje. Jeseniški diabetiki smo se jim dopoldne pridružili s svojo stojnico, kjer smo obiskovalcem razdelili veliko informacijskega materiala o sladkorni bolezni in njenih zapletih ter revijo Sladkorna. Dogovorili smo se za večje sodelovanje z referenčnimi ambulantami in za predstavitev Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z