google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Društvo diabetikov Ljutomer
    11.5.2016 smo v ZD Ljutomer imeli predavanje o pogostejših napakah pri merjenju glukoze v krvi. Predavala nam je ga. Danica Ostanek predstavnica podjetja ZALOKER & ZALOKER. Po predavanju smo imeli tudi delavnice... Več
  • 21. športne igre
    Društvo diabetikov Metlika se je udeležilo 21. športnih iger diabetikov Slovenije v Škofji Loki. Na pot smo krenili že zgodaj zjutraj v soboto 28. maja 2016. Več
  • Slovenski diabetologi svarijo pred zavajanjem: sladkorne bolezni se žal (še) ne da pozdraviti
    Na družbenih omrežjih se pojavlja vse več informacij, da je z alternativnimi metodami možno pozdraviti sladkorno bolezen tipa 1. Slovenski deabetologi svarijo, da se žal te bolezni ne da pozdraviti, se jo pa uspešno zdravi z nadomeščanjem inzulina. Če ga takšen bolnik preneha nadomeščati, lahko umre. Več
  • Z zdravjem povezan vedenjski slog 2016
    Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je začel z izvajanjem pete nacionalne raziskave Z zdravjem povezan vedenjski slog 2016, ki bo potekala predvidoma do konca junija 2016. Zato pozivamo 16.000 naključno izbranih prebivalcev Slovenije, da anketo izpolnijo in s tem aktivno sodelujejo pri oblikovanju bodočih programov za izboljšanje zdravja nas vseh. Več
  • Mladinski kamp za mlade voditelje diabetike
    Evropska diabetična zveza vsako leto organizira kamp za mlade diabetike, ki želijo spoznati delo zvez po Evropi in postati zagovorniki pravic diabetikov v svojih diabetičnih organizacijah. Organizirajo že 6. izobraževalni kamp, katerega se udeleži 24 mladih diabetikov iz vse Evrope, v starosti med 18 in 30 leti. Kamp bo potekal med 11. in 17. julijem v mestu Agros na Cypru. Več
  • D.D. Jesenice - Svetovni dan in sejem medicinske opreme
    Ob svetovnem dnevu zdravja je na Jesenicah osrednjo prireditev pripravil Zdravstveni dom Jesenice. V dvorani Kolpern na Stari Savi so se predstavili zdravstveni delavci in društva, ki skrbijo za naše zdravje. Jeseniški diabetiki smo se jim dopoldne pridružili s svojo stojnico, kjer smo obiskovalcem razdelili veliko informacijskega materiala o sladkorni bolezni in njenih zapletih ter revijo Sladkorna. Dogovorili smo se za večje sodelovanje z referenčnimi ambulantami in za predstavitev Več
  • Novo vodstvo Društva diabetikov Jesenice
    Na občnem zboru so se 11. marca letos člani društva z glasnim in iskrenim aplavzom zahvalili svojemu dolgoletnemu predsedniku Otu Kelihu za njegovo predano in uspešno delo, ki ga zaradi bolezni ne more več nadaljevati. Za novo predsednico Društva diabetikov Jesenice pa... Več
  • 15. pohod po Kettejevi poti
    Ob svetovnem dnevu zdravja in 140-letnici Dragotina Ketteja. Kdaj: V nedeljo, 10. aprila 2016, ob 8. uri zbiranje udeležencev pohoda pred OŠ Dragotina Ketteja in izvajanje meritev... Več
  • NA SEJEM MEDICAL V GORNJO RADGONO ŠE POSEBEJ VABLJENI DIABETIKI
    Prvi mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL organizira Pomurski sejem od 14. do 16. aprila 2016 v Gornji Radgoni v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED. Na svojem razstavnem prostoru se bo s svojo dejavnostjo predstavila tudi Zveza društev diabetikov Slovenije. Strokovnjaki pod njenem okriljem pripravljajo zanimiva predavanja in delavnice o pravilnem merjenju krvnega sladkorja. Več
  • Svetovni dan zdravja 2016 - Vabilo
    Vabljeni na obeležitev svetovnega dneva zdravja v četrtek 7. aprila 2016 na Trgu kulture v Murski Soboti. Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z