google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Pomembne varnostne informacije za osebe s sladkorno boleznijo, ki imajo v lasti zdravilo GlucaGen® HypoKit
    Družba Novo Nordisk izvaja odpoklic ene serije zdravila GlucaGen® HypoKit v Sloveniji. Zdravilo GlucaGen®Hypokit se uporablja za zdravljenje hudih hipoglikemij (nizkega krvnega sladkorja) pri osebah s sladkorno boleznijo, ki prejemajo insulin. Več
  • Merčunov dan
    Tudi letos smo imeli več težavnostnih stopenj pohodov, da smo zajeli čim večje število udeležencev. V soboto 18. junija so se zbrali ob 7. uri pri Domu pod Storžičem vsi tisti ki so šli do Male Poljane in tisti, ki so nadaljevali pohod do obeležja kraja smrti prof.dr. Ljudevita Merčuna. Več
  • SPOROČILO ZA JAVNOST
    Prihodnji teden odpotujejo nogometaši s sladkorno boleznijo na evropsko prvenstvo v Sarajevo. Na DiaEuro 2016 bo nastopilo 16 Evropskih držav in sicer: Bosna in Hercegovina, Romunija, Madžarska, Hrvaška, Rusija, Poljska, Portugalska, Italija, Bolgarija, Ukrajina, Uzbekistan, Makedonija, Srbija, Belgija, Slovaška in Slovenija. Tekme se bodo odigrale v dvorani Ramiz Salčin od 25. julija do finala v soboto 30. julija. Več
  • Opozorilo
    Ne verjemite zavajajočim navedbam o ozdravitvi sladkorne bolezni tipa 1. Bolezen se pojavi potem, ko večino beta celic trebušne slinavke nepovratno uničijo lastna protitelesa in bolnik ne tvori več inzulina. Zato se te bolezni ne da pozdraviti, lahko pa jo uspešno obvladujemo (zdravimo) z nadomeščanjem inzulina. Bolniki s sladkorno boleznijo tipa 1 ne smejo opustiti zdravljenja z inzulinom, saj bi brez njega lahko umrli. Več
  • 21. športno rekreativno srečanje diabetikov Slovenije
    Škofja Loka – eno od treh najstarejših slovenskih mest - je zadnjo soboto v maju udeležence 21. športno rekreativnega srečanja diabetikov Slovenije pričakala obsijana s soncem. Več kot tisoč članov iz petintridesetih društev diabetikov Slovenije sta gostila Društvo diabetikov Škofja Loka in Zveza društev diabetikov Slovenje... Več
  • Škofjeločani gostili gorenjska društva diabetikov
    Člani v našem društvu so večinoma iz Poljanske in Selške doline ter Škofje Loke z okolico. Vsako leto pripravimo srečanje gorenjskih društev v drugi občini. Letos smo za pomoč pri organizaciji zaprosili Občino Železniki, kjer so nam predlagali, da obiščemo vas Zali log, imenovano tudi »DEŽELICA SENCE IN ZELJA«. Več
  • D.D. Jesenice - Gremo na Štajersko
    Letošnji majski izlet smo jeseniški diabetiki namenili ogledu posestva Pohorski Dvor, gradu Hompoš z botaničnim vrtom in vinske kleti Meranovo. Do gradu vodi več kot sto let star drevored lip in najprej smo se seznanili z zgodovino graščine, ki so jo leta 2008 uredili v učilnice in laboratorije Fakultete za kmetijstvo in... Več
  • Peljali so se s flosom
    Člani Društva diabetikov Metlika, ki združuje vse belokranjske diabetične bolnike, so šli na izlet na Koroško. Skupaj so se družili z diabetiki iz Mežiške doline. Korošci so prav tako veseli ljudje, kot mi... Več
  • Društvo diabetikov Novo mesto - Nova pot ob Krki
    Po planu je bil zadnji pohod pred počitnicami na novi lokaciji ob reki Krki blizu Dvora. Da bomo imeli pohodniki spet nekaj več od same hoje, je naša vodnica Fanika vključila svojega kolega iz PD Krka Novo mesto, gospoda Andreja, ki je doma na Dvoru. Našo skupino petnajstih pohodnikov je popeljal po predvideni poti... Več
  • DRUŠTVO DIABETIKOV LENART NA PIKNIKU
    Člani društva diabetikov Lenart imamo vsak prvi ponedeljek v mesecu pohod v bližnjo okolico našega kraja. Tako smo se 9.5.2016 odločili, da se odpravimo na turistično kmetijo pri Fridi, to je kmetija Franca in Fride Ruhitel pri ... Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z