google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Sprememba ovojnine
    Obveščamo vas, da smo spremenili barvo ovojnine zdravila NovoMix® 50 FlexPen® iz vijolične v rožnato barvo. Več
  • Sladki Spirit
    V čast mesta Ljubljane je bil 7. maja 2011 že tradicionalni tek trojk, ki je edinstvena prireditev v svetovnem merilu, kjer štejeta poleg tekmovalnega naboja tudi tovarištvo in pomoč članu ekipe, če je v težavah, kajti v cilj morajo priti vsi trije skupaj. Več
  • Potapljaški tečaj
    DPD Trbovlje (društvo za podvodne dejavnosti) vabi: Več
  • Sonce upanja
    Podarimo ranjenim otrokom in njihovim družinam nekaj brezskrbnih počitniških dni in v njihovih srčkih znova prižgimo sonce upanja! Več
  • Ali uživanje alkohola in kajenje tobaka povečata nevarnost za sladkorno bolezen?
    Da, alkohol in tobak pri uporabniku povečajo nevarnost za razvoj sladkorne bolezni tipa 2. Več
  • Kaj jesti, posebnosti
    Tako imenovana »diabetična dieta« ne pomeni življenjske obsodbe za tog in omejen načrt prehrane. Ne obstaja namreč temeljna »diabetična dieta«, ki naj bi ji vsi sledili. Nasprotno! Vodenje prehranjevanja ob sladkorni bolezni pomeni stil življenja, ki uravnava zmernost in zdravo izbiro hrane. Več
  • Ali se s pitjem kave ali čaja lahko upiramo sladkorni bolezni?
    Vsaka skodelica kave na dan zmanjša nevarnost za sladkorno bolezen tipa 2 za 7%. Več
  • Ko pride toplo vreme, sezujemo nogavice doma, na obali, zunaj. Ali je to dobro?
    Ameriško združenje za sladkorno bolezen (ADA) ocenjuje, da ima vsak peti bolnik s sladkorno boleznijo, ki išče pomoč v bolnici, probleme z nogami. Več
  • KOLO ŽIVLJENJA 2011 – OD LJUBLJANE DO MARIBORA
    Društvo onkoloških bolnikov Slovenije je ob svojem srebrnem jubileju skupaj z Mercatorjem v soboto, 4. 6. 2011, organiziral že peto kolesarsko dirko »Kolo življenja«. 40 kolesarjev in kolesark, med katerimi so bili ozdraveli člani in članice Društva onkoloških bolnikov Slovenije, zdravniki Onkološkega inštituta Ljubljana, Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, znani Slovenci in Slovenke ter Mercatorjevi zaposleni, so kolesarili od Ljubljane do Maribora s postankom v Celju. Več
Spreminjamo sladkorno bolezen