google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Novo leto, nove poti, nova doživetja Društva diabetikov Novo mesto
    Nismo se še dobro odpočili od novoletnega praznovanja, že je pohodniška skupina novomeških diabetikov 4. januarja odkorakala na prvi pohod v letu 2012. Izhodišče staro, pohodniki sicer »stari«, toda »pomlajeni«, smo se odpeljali do Starega gradu. Več
  • Srebrni jubilej Društva diabetikov Domžale
    Društvo diabetikov Domžale vključuje člane in članice iz občin Domžale, oravče, Mengeš, Lukovica in Trzin. Na prijetni prireditvi ob 25. letnici društva, ki je bila 9. decembra 2011 v dvorani na Viru, je sedanji predsednik, Maksimiljan Grošelj, na kratko strnil pomen društva z besedami: »Društvo diabetikov Domžale je v vseh letih delovanja delalo za dobrobit sladkornih bolnikov ter za zagotavljanje boljših pogojev... Več
  • Društvo diabetikov Trbovlje - Pohodi v letu 2011
    Društvo diabetikov Trbovlje ima v svojem letnem načrtu predvidene krajše pohode v okolici Trbovelj. Prejšnje leto nam je bilo vreme bolj naklonjeno, zato smo imeli tudi več pohodov, za kar se moramo zahvaliti našemu Ediju Uranjeku, ki je zadolžen za rekreacijo in pohode v društvu. Tako smo v mesecu oktobru organizirali pohod po nekaj rudarskih kolonijah do naselja Neža. Več
  • Voščilo predsednika Chris J Delicata
    Leto 2012 prinaša nove izzive in zanimive projekte (Youth Empowerment – okrepiti vlogo mladih, Diabetes Champion – prvaki diabetesa, ...). Smo že polni navdušenja, da izvedemo te projekte. Vendar pa lahko te uresničimo le, če imamo potrebna sredstva. Smo močno odvisni od ... Več
  • Aktualno: Svetovni kongres
    Srečanje Mednarodne diabetične zveze (IDF) tokrat v Dubaju. Svetovnega kongresa smo se tokrat udeležili Romana Praprotnik ter Špelca in Alojz Rudolf. Na pregledu ob vstopu v državo je piskala inzulinska črpalka, pa ni bilo hudega, so jih cariniki prepoznali. V torbi je bil inzulin, igle in pen, pa niso niti reagirali. Najbolj jih je zmotila plastična drobižnica, saj so mislili, da so naboji za orožje, in po pregledu so si oddahnili in se nasmejali. Več
  • Sedem korakov za zdravo srce
    Od diete do telesne dejavnosti, do ravni holesterola, Ameriško združenje za srce (AHA) identificira sedem faktorjev za srčno - žilno bolezen Ameriško združenje za srce (AHA) je navedlo 7 »enostavnih« korakov, ki jih lahko napravite za zdravo srce. Več
  • Kakšen učinek ima sladkorna bolezen na moja jetra?
    Sladkorna bolezen poveča nevarnost za nekatere oblike bolezni jeter. Npr. slabo izvajanje kontrole glukoze v krvi poveča nevarnost za nealkoholno maščobno bolezen jeter kar lahko vodi do nealkohlne ciroze. Več
  • Skrb za noge ob sladkorni bolezni
    Ko imate sladkorno bolezen, je zelo pomembno, da izvajate dobro kontrolo vaših nog. Slaba kontrola nog lahko vodi do resnih problemov, vključno do odstranitve ali amputacije noge. Več
  • Namenitev dela dohodnine za donacije