google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Knjižica "Boleča diabetična periferna nevropatija"
    Diabetična nevropatija je najpogostejši zaplet sladkorne bolezni, ki prizadene približno polovico bolnikov s sladkorno boleznijo. Za večino je to stanje lahko zelo boleče. Zdravnik vam je povedal, da imate morda Več
  • Seznam zdravilišč v Sloveniji, ki zagotavljajo zdraviliško zdravljenje ZZZS
    Tabela je povzeta po prilogi ZDRAV II/d-3 Splošnega dogovora za pogodbeno leto 2012 in Aneksa št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2012. Več
  • MEJ NI, SO LE OVIRE
    Tudi Slovenija velikokrat gosti dogodke na Evropskem ali celo svetovnem nivoju, le da javnost o tem ne ve ničesar. Torej, od 13.7 do 20.7 je na Rogli potekal evropski kamp mladih, katerega udeleženci so imeli sladkorno bolezen tip 1 in bili starosti od 18 do 30 let. Namen kampa je bil spoznati delovanje.. Več
  • ČESTITKA
    Občina Škofja Loka vsako leto podeljuje priznanja najzaslužnejšim občanom, ki so s svojim delovanjem prispevali velik delež v dobro občanov občine. Z veseljem smo sprejeli sklep občinskega sveta, da podeli bronasti grb občine naši predsednici Silvi Žontar za požrtvovalno... Več
  • Društvo diabetikov Sežana na Sviščakih
    V soboto, 14. julija 2012 smo se člani Društva diabetikov Sežana na povabilo Društva diabetikov Ilirska Bistrica z avtobusom odpeljali do Sviščakov, v podnožje Snežnika, kjer so nas pričakali domačini Ivan, Vilko in Jožef. Več
  • Edukacijsko okrevanje Stari grad pri Paklenici Junij 2012
    Plan našega društva je bil tudi sedemdnevni oddih naših članov v Dalmaciji. Kljub sedanji krizi smo člani društva marljivo varčevali za ta oddih in tako smo 12.6.2012 odpotovali v Dalmacijo, kljub temu da je nas na poti spremljal dež, to ni moglo pokvariti pričakovanj okrevanja. Več
  • MERČUNOV DAN 2012
    V soboto, 16. junija, smo se prebudili v lepo sončno jutro. Prvi pohodniki za Merčunov pohod do spominske plošče so v Dom pod Storžičem prišli že pred 7.00 uro. Bilo jih je 23. Veselo razpoloženi so se z gorsko vodnico Andrejo Rožič podali na tradicionalen pohod do spominske plošče, kjer je leta 1954 umrl dr. Ljudevit Merčun. Več
  • Zadnji pohod pred dvomesečnim počitkom
    Letošnji »april« se noče in noče posloviti. Ubogi kmetje, ki ne morejo posušiti sena! Novomeških članov Društva diabetikov pa vremenska napoved ne zadrži doma. Za sredo 13. junija je bila napoved taka kot že nekaj dni, »popoldan plohe in nevihte«, mi pa dežnike v nahrbtnike in »hajd« po planu na pohod. Več
  • Špotno srečanje - Ravne na Koroškem
    Na športnem srečanju diabetikov se je zbrala 1200-glava množica. Na sliki je utrinek pohodnikov po grajskem mestnem parku na Ravnah na Koroškem. Več
  • Edukativno okrevanje v Strunjanu
    V oblačnem nedeljskem jutru nas je avtobus Terme Krka odpeljal pod vodstvom Drage Vehar proti morju, ki nas je pričakalo razburkano v kar močni burji. Mraza vajeni Gorenjci se nismo dali motiti, še posebno ne, ob tako lepi dobrodošlici animatorke Barbare in napovedi pestrega programa, ki nas je čakal v naslednjem tednu. Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

Ministrstvo_zdravje