google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Društvo diabetikov Sežana na Sviščakih
    V soboto, 14. julija 2012 smo se člani Društva diabetikov Sežana na povabilo Društva diabetikov Ilirska Bistrica z avtobusom odpeljali do Sviščakov, v podnožje Snežnika, kjer so nas pričakali domačini Ivan, Vilko in Jožef. Več
  • Edukacijsko okrevanje Stari grad pri Paklenici Junij 2012
    Plan našega društva je bil tudi sedemdnevni oddih naših članov v Dalmaciji. Kljub sedanji krizi smo člani društva marljivo varčevali za ta oddih in tako smo 12.6.2012 odpotovali v Dalmacijo, kljub temu da je nas na poti spremljal dež, to ni moglo pokvariti pričakovanj okrevanja. Več
  • MERČUNOV DAN 2012
    V soboto, 16. junija, smo se prebudili v lepo sončno jutro. Prvi pohodniki za Merčunov pohod do spominske plošče so v Dom pod Storžičem prišli že pred 7.00 uro. Bilo jih je 23. Veselo razpoloženi so se z gorsko vodnico Andrejo Rožič podali na tradicionalen pohod do spominske plošče, kjer je leta 1954 umrl dr. Ljudevit Merčun. Več
  • Zadnji pohod pred dvomesečnim počitkom
    Letošnji »april« se noče in noče posloviti. Ubogi kmetje, ki ne morejo posušiti sena! Novomeških članov Društva diabetikov pa vremenska napoved ne zadrži doma. Za sredo 13. junija je bila napoved taka kot že nekaj dni, »popoldan plohe in nevihte«, mi pa dežnike v nahrbtnike in »hajd« po planu na pohod. Več
  • Špotno srečanje - Ravne na Koroškem
    Na športnem srečanju diabetikov se je zbrala 1200-glava množica. Na sliki je utrinek pohodnikov po grajskem mestnem parku na Ravnah na Koroškem. Več
  • Edukativno okrevanje v Strunjanu
    V oblačnem nedeljskem jutru nas je avtobus Terme Krka odpeljal pod vodstvom Drage Vehar proti morju, ki nas je pričakalo razburkano v kar močni burji. Mraza vajeni Gorenjci se nismo dali motiti, še posebno ne, ob tako lepi dobrodošlici animatorke Barbare in napovedi pestrega programa, ki nas je čakal v naslednjem tednu. Več
  • Pohodniški izlet v neznano
    Sedemintrideset pohodnikov in ljubiteljev narave se nas je v lepem, jasnem vremenu 25. aprila odpeljalo na izlet v neznano. Kmalu smo izvedeli, da se peljemo proti Grosuplju, na Radensko polje. Že med vožnjo nas je Fanika na kratko seznanila z značilnostmi in legendo iz tega področja. Več
  • POMLADNE AKTIVNOSTI DRUŠTVA DIABETIKOV SEŽANA
    Pomladne aktivnosti smo pričeli z izobraževanjem, nadaljevali pa s pohodi, kar sta naši osnovni dejavnosti dela društva, saj je naše zdravje predvsem odvisno od teh dveh dejavnosti. Po uvodnih učnih delavnicah po občinskih središčih, ko smo obravnavali diabetično stopalo, smo se posvetili tudi učencem 9. razredov osnovnih šol v Divači, Hrpeljah in Komnu. Več
  • Srečanje diabetikov Zasavja na Dolu pri Hrastniku
    Srečanja se je udeležilo 67 članov društev, prisotna sta bila tudi predstavnika Zveze društev diabetikov Slovenije – Špela in Alojz Rudolf. Po pozdravnem govoru predsednika –Majes Leopolda in našega župana Mirana Jeriča, smo imeli... Več
  • Aktivnosti na Društvu diabetikov Jesenice
    Komaj smo dobro zakorakali v leto 2012, pa imamo za seboj že vrsto aktivnosti, ki smo jih organizirali za naše člane. V mesecu januarju smo, tako kot vsako leto, organizirali zimski pohod v dolino Tamar. Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z