google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Meddruštveno srečanje gorenjskih diabetikov
    Letos pa smo organizirali pohod in srečanje v okolici Blejske Dobrave, ki se je zaključil s piknikom in prijetnim druženjem. V bližini Blejske Dobrave se namreč nahaja soteska Vintgar, kjer si reka Radovna že tisočletja utira pot in na koncu soteske pada v obliki slapa Šum. In tokrat smo udeležencem želeli pokazat še tovrstno lepoto narave. Vodenje pohoda je skrbno organiziral naš vodja pohodov Čazim Babič. Več
  • EDUKATIVNO OKREVANJE V STRUNJANU (D.D. Jesenice)
    V hladnem, deževnem majskem jutru se nas je le 14.članov Društva Diabetikov Jesenice, pod vodstvom Dragice Vehar, odpeljalo z avtobusom Terme Krka v Talaso Strunjan, kjer sta nas zelo prijazno sprejeli vodja hotela Petra Resinovič in animatorka Barbara Šmon,ki nam je predstavila pester tedenski program. Več
  • Glasbeni sladkorčki
    Dragi vsi, ki spremljate življenje mladih s sladkorno boleznijo, izredno smo veseli, da vam lahko sporočimo, da nam je ob pomoči naše odlične pevke Ane Turšič uspelo pripraviti dobrodelni koncert namenjen vsem Sladkorčkom. Več
  • VABILO NA ŠPORTNO SREČANJE V MARIBORU
    Društva diabetikov Maribor in Zveza društev diabetikov Slovenije vabita na 18. športno rekreativno srečanje diabetikov Slovenije, ki bo v soboto 25. maja 2013 v Dvorani Tabor, Koresova ul. 7, Maribor. Več
  • VESTE DA JE BIL 22.4. DAN ZEMLJE!
    TUDI VESTE, DA V NAŠEM PODJETJU VSAK DAN PAZIMO KAM GREDO INFEKTIVNI ODPADKI. VPD, BLED, d.o.o., že tretje leto zapored vodi EKO PROJEKT. Več
  • Volilni občni zbor društva diabetikov Jesenice
    V marcu smo izvedli volilni občni zbor društva, na katerem smo pregledali delo v preteklem letu, razrešili star odbor , izvolili nov izvršilni odbor in predsednika ter sprejeli program dela za leto 2013. Več
  • VABILO K SODELOVANJU - najboljši prispevki bodo nagrajeni!
    Kako pa vi živite s sladkorno boleznijo? Jo dobro krotite, jo imate pod nadzorom ali vas vedno znova neprijetno presenečajo njene razsežnosti? Se vam zdi, da diabetes obvladujete ali da on obvladuje vas? Želimo si, da bi svoje težave, bolečine in strahove delili z nami. Več
  • Podjetje LifeScan oznanja prostovoljni odpoklic določenih merilnikov za merjenje ravni glukoze v krvi OneTouch® Verio®
    Pri ekstremno visokih ravneh krvnega sladkorja (56,8 mmol/L in več) merilnik ne deluje ustrezno, kar lahko privede do zakasnele diagnoze in ustreznega zdravljenja hude hiperglikemije. Več
  • Kjer je volja, je tudi moč!
    Po mednarodnih polmaratonih 21,089km Beograd,Palmanova,Novi Sad,Sarajevo nam je po Ljubljanskem maratonu 2012 padla zamisel da se preizkusimo še na polmaratonu v Barceloni. Kaj kmalu so se začele resne priprave na ta tek, rezervacije letalskih vozovnic in apartmajev. Več
  • Pasti nakupovanja
    V Društvu diabetikov Tržič smo izdali že peti bilten o zdravi kuhinji z naslovom PASTI NAKUPOVANJA Več
Spreminjamo sladkorno bolezen