google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Anketni vprašalnik
    Nina Dagarin, absolventka Visoke šole za storitve (VIST) Ljubljana, smer Kozmetika nam je posredovala anketni vprašalnik z naslovom “Nega stopal sladkornega bolnika”, na katerega lahko odgovorite anonimno do konca marca. Več
  • Slovenska nogometna raprezentanca diabetikov
    Nogometaši diabetiki! Obveščam vas v imenu Zveze društev diabetikov Slovenije, da sestavljamo Slovensko nogometno ekipo v futsalu – malem nogometu. V mesecu septembru (od 1.9.-6.9.2014) bo Evropsko prvenstvo diabetikov nogometašev na Madžarskem ob Blatnem jezeru. Več
  • Nov pripomoček pri reševanju življenj
    Ste že kdaj razmišljali, kaj bi naredili, če bi se znašli ob človeku, ki se je sredi ulice nenadoma zgrudil in ne kaže znakov življenja, saj je doživel srčni zastoj? Bi zbrali dovolj poguma in se mu približali? Če bi, ali bi vedeli, kako ravnati? Se še spomnite tečaja prve pomoči s temeljnimi postopki oživljanja? Morda bi bila vaša prva misel poklicati... Več
  • Pohod pod obronki Gorjancev
    Po mili zimi in že večdnevnem oblačnem in deževnem vremenu se je »rodila« sreda 26. februarja in z njo lep sončen dan. Če so bili trije letošnji pohodi Društva diabetikov Novo mesto okrnjeni po... Več
  • Skupina EnakoPRAV(n)O
    Skupina EnakoPRAV(n)O V okviru Pravne fakultete Univerze v Mariboru deluje skupina EnakoPRAV(n)O. Sestavljamo jo študenti in diplomanti navedene fakultete, skupina pa deluje povsem prostovoljno, po principu delovanja pro-bono. Člani skupine tako brezplačno odgovarjajo na... Več
  • Pravica do načrtovanega zdravljenja v tujini
    Pravica do načrtovanega zdravljenja v tujini Priporočamo, da si ogledate zloženko, ki so jo pripravili na ZZZS. Lahko jo preberete na spletni strani ZZZS v pdf formatu, pod rubriko »zloženke«. Vsaka država ima svojo nacionalno kontaktno točko za zdravljenje v tujini (EU), kjer... Več
  • Vabilo na enodnevno učno delavnico
    Društvo diabetikov tipa 1 Slovenije "HbA1c" vabi svoje člane in vse ostale na enodnevno učno delavnico z naslovom "ZIMSKA PREHLADNA OBOELNJA- ALI SE JIM LAHKO IZOGNEM?" na Bledu 25.1.2014. Z edukatorko Jano Klavs, dipl. med. sestra, bomo spoznali priporočila in praktične napotke, kako ravnati ob prehladnih obolenjih, kako prilagajati inzulinsko terapijo… Več
  • Zadnji pohod Društva diabetikov Novo mesto v letošnjem letu
    Sreda je danes, 18.12., ko smo se pohodniki zbrali na običajnem mestu ob običajni uri, da se še zadnjič letos sprehodimo po naši prelepi okolici Novega mesta. Kar nismo se znali prav obleči in obuti, ker nas je že sinoči presenetilo rahlo sneženje na zahodni strani mesta. Naša Fanika je... Več
  • SVETOVNI DAN SLADKORNE BOLEZNI
    V četrtek 14.11.2013, smo se zbrali pred klubom PAC, kjer smo izvedli pohod po mestu Murska Sobota ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni. Pohod je vodila višja fizioterapevtka Metka Vlaj iz Splošne bolnišnice Murska Sobota. Opravili smo pohod... Več
  • Osvetljeni objekti v počastitev svetovnega dneva sladkorne bolezni
    Tudi letos smo z modro barvo, ki je značilna za svetovni dan sladkorne bolezni osvetlili v počastitev svetovnega dneva sladkorne bolezni. Letos celo več kot 20 objektov in spomenikov. Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z