google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Skupina EnakoPRAV(n)O
    Skupina EnakoPRAV(n)O V okviru Pravne fakultete Univerze v Mariboru deluje skupina EnakoPRAV(n)O. Sestavljamo jo študenti in diplomanti navedene fakultete, skupina pa deluje povsem prostovoljno, po principu delovanja pro-bono. Člani skupine tako brezplačno odgovarjajo na... Več
  • Pravica do načrtovanega zdravljenja v tujini
    Pravica do načrtovanega zdravljenja v tujini Priporočamo, da si ogledate zloženko, ki so jo pripravili na ZZZS. Lahko jo preberete na spletni strani ZZZS v pdf formatu, pod rubriko »zloženke«. Vsaka država ima svojo nacionalno kontaktno točko za zdravljenje v tujini (EU), kjer... Več
  • Vabilo na enodnevno učno delavnico
    Društvo diabetikov tipa 1 Slovenije "HbA1c" vabi svoje člane in vse ostale na enodnevno učno delavnico z naslovom "ZIMSKA PREHLADNA OBOELNJA- ALI SE JIM LAHKO IZOGNEM?" na Bledu 25.1.2014. Z edukatorko Jano Klavs, dipl. med. sestra, bomo spoznali priporočila in praktične napotke, kako ravnati ob prehladnih obolenjih, kako prilagajati inzulinsko terapijo… Več
  • Zadnji pohod Društva diabetikov Novo mesto v letošnjem letu
    Sreda je danes, 18.12., ko smo se pohodniki zbrali na običajnem mestu ob običajni uri, da se še zadnjič letos sprehodimo po naši prelepi okolici Novega mesta. Kar nismo se znali prav obleči in obuti, ker nas je že sinoči presenetilo rahlo sneženje na zahodni strani mesta. Naša Fanika je... Več
  • SVETOVNI DAN SLADKORNE BOLEZNI
    V četrtek 14.11.2013, smo se zbrali pred klubom PAC, kjer smo izvedli pohod po mestu Murska Sobota ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni. Pohod je vodila višja fizioterapevtka Metka Vlaj iz Splošne bolnišnice Murska Sobota. Opravili smo pohod... Več
  • Osvetljeni objekti v počastitev svetovnega dneva sladkorne bolezni
    Tudi letos smo z modro barvo, ki je značilna za svetovni dan sladkorne bolezni osvetlili v počastitev svetovnega dneva sladkorne bolezni. Letos celo več kot 20 objektov in spomenikov. Več
  • Društvo diabetikov Maribor - 14. november
    Ob Svetovnem dnevu sladkorne bolezni smo v našem društvu na ta dan organizirali brezplačne meritve. Opravljeno je bilo preko 200 meritev. Poskrbeli smo, da je bil Mariborski grad osvetljen v modro. Kljub slabemu vremenu pa smo še izpeljali pohod na Pekrsko gorco. Več
  • Čestitamo vam!
    Diagnoza je dokončna, prvi dan v bolnišnici se v misli vtihotapi zavest – za vedno In kaj to pomeni? Za nekatere morda pet let, za druge deset let, spet za tretje trideset ali štirideset, a med vami je veliko takih, ki s sladkorno boleznijo živijo že 50 let in več... Več
  • DD Jesenice - dejavnosti v času praznovanja
    14.11. je ob Svetovnem dnevu diabetesa, Zdravstveno vzgojni center v Zdravstvenem domu Jesenice, pripravil skupaj s študenti VŠZN Jesenice in v sodelovanju z DD Jesenice, stojnico z merjenjem krvnega sladkorja in krvnega pritiska. Dogajanje je bilo živahno. Mimoidoči so se ustavljali, si merili, kramljali z... Več
  • Dogodek Društva diabetikov tipa 1 Slovenije "HbA1c"
    Letos je Društvo HbA1c svetovovni dan sladkorne bolezni obeležilo v Mariboru. Prisluhnili smo predavanju priznanega mariborskega diabetologa dr. Mira Čokoliča na temo Diabetiki in vino, v nadaljevanju dneva pa smo se sprehodili po mestnem parku in ulicah. Med Mariborčane smo z našo radoživostjo... Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z