google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Okrevanje v zdravilišču Strunjan
    Tedenski program je bil zelo pester in zanimiv za vse udeležence, saj je vseboval od dnevnih aktivnosti kot so hidrogimnastika, vodna aerobika in sprehodi v bližnji okolici z vodenimi izleti. Obiskali smo tudi italijansko mesto Milje, znano še iz časa srednjega... Več
  • ZNANILCI UPANJA
    Verjamemo, da je potrebno v času, ko le redko javno opozorimo na dobre plati zdravstva, pokazati, da številni posamezniki delajo dobro in v odnosih z bolniki ohranjajo človeško toplino in pristen medsebojni odnos. Več
  • Zbor članov Društvo diabetikov Mežiške doline
    Zbora članov se je udeležilo 99 naših članov, ki so v debati pozitivno ocenili svoje delo v preteklem letu, ter sprejeli program dela za leto 2014. Z svojo prisotnostjo so naš zbor pozdravili naslednji gostje: županja občine Črna na Kor. mag. Romana Lesjak, župan občine... Več
  • Občni zbor D.D. Jesenice
    Zadnji dnevi zime. A toplo sonce nam že prinaša pomlad, tako se nam je nakazovalo tudi dobro vzdušje, da uspešno izpeljemo naš občni zbor. S svojim obiskom so nas počastili tudi župan Občine Jesenice g. Tom Tomaž Mencinger in predstavniki vseh gorenjskih društev diabetikov. Več
  • Ukinitev svetovalne linije
    Sporočamo, da se je delovanje Diafona - brezplačna svetovalna linija za sladkorne bolnike v mesecu marcu 2014 zaključila. Člane naprošamo, da se z vprašanji obrnejo na svoja društva oziroma v svoje ambulante. Več
  • Mladinski kamp za mlade voditelje diabetike
    Evropska diabetična zveza vsako leto organizira kamp za mlade diabetike, ki želijo postati vodje v svojih diabetičnih organizacijah. Organizirajo že 4. izobraževalni kamp za 24 mladih diabetikov iz vse Evrope, v starosti med 18 in 30 leti. Več
  • Anketni vprašalnik
    Nina Dagarin, absolventka Visoke šole za storitve (VIST) Ljubljana, smer Kozmetika nam je posredovala anketni vprašalnik z naslovom “Nega stopal sladkornega bolnika”, na katerega lahko odgovorite anonimno do konca marca. Več
  • Slovenska nogometna raprezentanca diabetikov
    Nogometaši diabetiki! Obveščam vas v imenu Zveze društev diabetikov Slovenije, da sestavljamo Slovensko nogometno ekipo v futsalu – malem nogometu. V mesecu septembru (od 1.9.-6.9.2014) bo Evropsko prvenstvo diabetikov nogometašev na Madžarskem ob Blatnem jezeru. Več
  • Nov pripomoček pri reševanju življenj
    Ste že kdaj razmišljali, kaj bi naredili, če bi se znašli ob človeku, ki se je sredi ulice nenadoma zgrudil in ne kaže znakov življenja, saj je doživel srčni zastoj? Bi zbrali dovolj poguma in se mu približali? Če bi, ali bi vedeli, kako ravnati? Se še spomnite tečaja prve pomoči s temeljnimi postopki oživljanja? Morda bi bila vaša prva misel poklicati... Več
  • Pohod pod obronki Gorjancev
    Po mili zimi in že večdnevnem oblačnem in deževnem vremenu se je »rodila« sreda 26. februarja in z njo lep sončen dan. Če so bili trije letošnji pohodi Društva diabetikov Novo mesto okrnjeni po... Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z