google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Aprilska pohoda pri Društvu diabetikov Novo mesto
    Prvi aprilski pohod je bil ob lepem vremenu po že znani poti od vasi Hudo (v bližini Novega mesta) do piknik prostora ob potoku Bezgavec pod Daljnim vrhom. Za pohod po gozdni poti do potoka smo se poslužili že kar skavtskih veščin, da smo lahko premagali ovire, ki so bile na nekaj mestih s podrtimi smrekami zaradi letošnjega žledoloma. Precej terena je bilo... Več
  • Kopalni dan v termah Lendava
    Društvo diabetikov Mežiške doline se je dne 26.4.2014 odpravilo na izlet v terme Lendava, ki smo ga združili s prijetnim kopanjem in se dogovorili za nadaljnja okrevanja naših članov v teh termah. Na poti domov smo se zaustavili še v Tropskem vrtu pri Dobrovniku, kjer smo si ogledali in se seznanili z gojenjem vrtnic. Več
  • 2. Festival za tretje življenjsko obdobje
    Vabimo vas, da nas obiščete na našem predstavitvenem prostoru na 2. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Ledni dvorani v Maribor, Koresova ulica 7, 2000 Maribor, med 25. in 27. aprila 2014 (petek, sobota in nedelja) od 09.00 do 18.00 ure. Več
  • Krog zdravja
    V sklopu prireditve bomo mimoidočim nudili brezplačne meritve krvnega sladkorja, tlaka, glikemičnega indeksa, deleža telesne maščobe in holesterola; na ta način bomo poskušali približati tematiko srčno žilnih bolezni širši javnosti in jih hkrati poučiti o tveganju, nevarnostih in morebitnih zapletih, ki spremljajo nezdrav, nepremišljen...več Več
  • Okrevanje v zdravilišču Strunjan
    Tedenski program je bil zelo pester in zanimiv za vse udeležence, saj je vseboval od dnevnih aktivnosti kot so hidrogimnastika, vodna aerobika in sprehodi v bližnji okolici z vodenimi izleti. Obiskali smo tudi italijansko mesto Milje, znano še iz časa srednjega... Več
  • ZNANILCI UPANJA
    Verjamemo, da je potrebno v času, ko le redko javno opozorimo na dobre plati zdravstva, pokazati, da številni posamezniki delajo dobro in v odnosih z bolniki ohranjajo človeško toplino in pristen medsebojni odnos. Več
  • Zbor članov Društvo diabetikov Mežiške doline
    Zbora članov se je udeležilo 99 naših članov, ki so v debati pozitivno ocenili svoje delo v preteklem letu, ter sprejeli program dela za leto 2014. Z svojo prisotnostjo so naš zbor pozdravili naslednji gostje: županja občine Črna na Kor. mag. Romana Lesjak, župan občine... Več
  • Občni zbor D.D. Jesenice
    Zadnji dnevi zime. A toplo sonce nam že prinaša pomlad, tako se nam je nakazovalo tudi dobro vzdušje, da uspešno izpeljemo naš občni zbor. S svojim obiskom so nas počastili tudi župan Občine Jesenice g. Tom Tomaž Mencinger in predstavniki vseh gorenjskih društev diabetikov. Več
  • Ukinitev svetovalne linije
    Sporočamo, da se je delovanje Diafona - brezplačna svetovalna linija za sladkorne bolnike v mesecu marcu 2014 zaključila. Člane naprošamo, da se z vprašanji obrnejo na svoja društva oziroma v svoje ambulante. Več
  • Mladinski kamp za mlade voditelje diabetike
    Evropska diabetična zveza vsako leto organizira kamp za mlade diabetike, ki želijo postati vodje v svojih diabetičnih organizacijah. Organizirajo že 4. izobraževalni kamp za 24 mladih diabetikov iz vse Evrope, v starosti med 18 in 30 leti. Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

Ministrstvo_zdravje