google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Junaki našega časa - Ljudevit Merčun
    Zapuščina nekaterih zdravnikov še danes predstavlja trdne temelje uspešnega zdravljenja bolezni sodobnega časa. To velja tudi za delo prof. dr. Ljudevita Merčuna, ki je velik del svoje poklicne poti posvetil preučevanju in zdravljenju sladkorne bolezni. Rodil se je leta 1900 v Mengšu, pri komaj 54-ih pa je umrl pod vrhom Storžiča. Svoje strokovno znanje o diabetesu je nenehno izpopolnjeval in z novostmi seznanjal bolnike, študente in medicinsko osebje. Več
  • D.D. Mežiške doline - Okrevanje v termah Lendava
    17 članov Društva diabetikov Mežiške doline je v času od 22. do 29. junija letos letovalo v termalnem zdravilišču Lendava. Že med potjo smo se ustavili in se sprehodili ob Bukovniškem jezeru, ki je znano po energijskih točkah in zdravilni vodi sv. Vida. Več
  • Spletna anketa o oskrbi sladkorne bolezni
    Evropska nevladna organizacija “ Health Consumer Powerhouse” zbira podatke za pripravo evropskega poročila in analize o oskrbi sladkorne bolezni v državah evropske unije ter Norveške in Švice “Evro diabetes indeks 2014”. Izpostavljen je vidik uporabnika/bolnika, torej katere strategije, ukrepi, načrti se v državah dejansko izvajajo. Več
  • GOSPODAR ZDRAVJA
    Uvajamo nov koncept in filozofijo, ki v ospredje postavlja vsakega posameznika kot skrbnika svojih podatkov o zdravju. Rešitev Gospodar zdravja je namenjena prav vsem, ki se zavedajo, da je... Več
  • Piknik članov društva diabetikov Mežiške doline
    Društvo diabetikov Mežiške doline je v soboto 14.6.2014 organiziralo piknik za svoje člane, na katerega smo povabili tudi svoje prijatelje iz Društva diabetikov iz Metlike. V lepem sončnem vremenu smo se po zajtrku odpravili na bližnjo Brinjevo goro, priljubljeno pohodniško točko bližnjih prebivalcev Raven in Prevalj. Po dvournem pohodu smo na Vrhu Več
  • 19. športno – rekreativno srečanje diabetikov Slovenije
    V organizaciji Društva diabetikov Velenje in pod okriljem Zveze društev diabetikov Slovenije je danes v parku Term Topolšica in bližnji okolici potekalo 19. športno – rekreativno srečanje diabetikov Slovenije. Na tej tradicionalni prireditvi se... Več
  • Vabilo na novinarsko konferenco o delovanju referenčnih ambulant
    Partnerji Nacionalnega programa za obvladovanje sladkorne bolezni vam bodo predstavili delovanje referenčnih ambulant družinske medicine - Kaj referenčne ambulante pomenijo za oskrbo bolnikov s sladkorno boleznijo? Več
  • FESTIVAL 3 ŽIVLJENJSKO OBDOBJE V MARIBORU 25. 4. – 27. 4. 2014
    Festival za 3 življenjsko obdobje deluje že od leta 2006, v Mariboru pa šele od leta 2012. Namen prireditve je bilo organizirano medgeneracijsko srečanje. Sodelovanje na festivalu je potekalo pod okriljem Več
  • Že v prvih mesecih so se dogajale številne aktivnosti
    Zbrali smo se v Ratečah in se strumno podali na pot. Jutro je bilo prekrasno – hladno, zimi primerno, vendar so nas ves čas hoje greli sončni žarki, ki so pripomogli k še boljšemu razpoloženju. Narava je bila odeta v snežno preobleko, tako da smo se vsi razigrani podali proti našemu cilju. Posamezne snežinke v gmoti snega, so se pod žarki sonca lesketale kot čudoviti kristali... Več
  • Farmakoterapijski pregledi za bolj varno rabo zdravil odslej tudi v Zdravstvenem domu Ljubljana
    Cilj razvojne naloge je večja kakovost predpisovanja zdravil, kjer so upoštevani različni vidiki, kot je učinkovitost zdravila, njegova varnost (neželeni učinki, interakcije, druge pomembne posebnosti), stroškovna učinkovitost in bolnikove posebnosti... Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z