google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Piknik članov društva diabetikov Mežiške doline
    Društvo diabetikov Mežiške doline je v soboto 14.6.2014 organiziralo piknik za svoje člane, na katerega smo povabili tudi svoje prijatelje iz Društva diabetikov iz Metlike. V lepem sončnem vremenu smo se po zajtrku odpravili na bližnjo Brinjevo goro, priljubljeno pohodniško točko bližnjih prebivalcev Raven in Prevalj. Po dvournem pohodu smo na Vrhu Več
  • 19. športno – rekreativno srečanje diabetikov Slovenije
    V organizaciji Društva diabetikov Velenje in pod okriljem Zveze društev diabetikov Slovenije je danes v parku Term Topolšica in bližnji okolici potekalo 19. športno – rekreativno srečanje diabetikov Slovenije. Na tej tradicionalni prireditvi se... Več
  • Vabilo na novinarsko konferenco o delovanju referenčnih ambulant
    Partnerji Nacionalnega programa za obvladovanje sladkorne bolezni vam bodo predstavili delovanje referenčnih ambulant družinske medicine - Kaj referenčne ambulante pomenijo za oskrbo bolnikov s sladkorno boleznijo? Več
  • FESTIVAL 3 ŽIVLJENJSKO OBDOBJE V MARIBORU 25. 4. – 27. 4. 2014
    Festival za 3 življenjsko obdobje deluje že od leta 2006, v Mariboru pa šele od leta 2012. Namen prireditve je bilo organizirano medgeneracijsko srečanje. Sodelovanje na festivalu je potekalo pod okriljem Več
  • Že v prvih mesecih so se dogajale številne aktivnosti
    Zbrali smo se v Ratečah in se strumno podali na pot. Jutro je bilo prekrasno – hladno, zimi primerno, vendar so nas ves čas hoje greli sončni žarki, ki so pripomogli k še boljšemu razpoloženju. Narava je bila odeta v snežno preobleko, tako da smo se vsi razigrani podali proti našemu cilju. Posamezne snežinke v gmoti snega, so se pod žarki sonca lesketale kot čudoviti kristali... Več
  • Farmakoterapijski pregledi za bolj varno rabo zdravil odslej tudi v Zdravstvenem domu Ljubljana
    Cilj razvojne naloge je večja kakovost predpisovanja zdravil, kjer so upoštevani različni vidiki, kot je učinkovitost zdravila, njegova varnost (neželeni učinki, interakcije, druge pomembne posebnosti), stroškovna učinkovitost in bolnikove posebnosti... Več
  • Aprilska pohoda pri Društvu diabetikov Novo mesto
    Prvi aprilski pohod je bil ob lepem vremenu po že znani poti od vasi Hudo (v bližini Novega mesta) do piknik prostora ob potoku Bezgavec pod Daljnim vrhom. Za pohod po gozdni poti do potoka smo se poslužili že kar skavtskih veščin, da smo lahko premagali ovire, ki so bile na nekaj mestih s podrtimi smrekami zaradi letošnjega žledoloma. Precej terena je bilo... Več
  • Kopalni dan v termah Lendava
    Društvo diabetikov Mežiške doline se je dne 26.4.2014 odpravilo na izlet v terme Lendava, ki smo ga združili s prijetnim kopanjem in se dogovorili za nadaljnja okrevanja naših članov v teh termah. Na poti domov smo se zaustavili še v Tropskem vrtu pri Dobrovniku, kjer smo si ogledali in se seznanili z gojenjem vrtnic. Več
  • 2. Festival za tretje življenjsko obdobje
    Vabimo vas, da nas obiščete na našem predstavitvenem prostoru na 2. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Ledni dvorani v Maribor, Koresova ulica 7, 2000 Maribor, med 25. in 27. aprila 2014 (petek, sobota in nedelja) od 09.00 do 18.00 ure. Več
  • Krog zdravja
    V sklopu prireditve bomo mimoidočim nudili brezplačne meritve krvnega sladkorja, tlaka, glikemičnega indeksa, deleža telesne maščobe in holesterola; na ta način bomo poskušali približati tematiko srčno žilnih bolezni širši javnosti in jih hkrati poučiti o tveganju, nevarnostih in morebitnih zapletih, ki spremljajo nezdrav, nepremišljen...več Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z