google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Tradicionalno skupaj z radioamaterji
    S55T in S50G bosta omogočala prenos po vsem svetu od petka, 14. novembra, od 18.00 GMT do nedelje, 16novembra do 14.00 GMT 2014 na vseh radioamaterskih valovih. Več
  • Obnovljiva naročilnica za medicinsko-tehnične pripomočke
    Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je s 1. oktobrom 2014 uvedel obnovljivo naročilnico za medicinsko-tehnične pripomočke (MTP), med katerimi so tudi pripomočki za zdravljenje sladkorne bolezni. Več
  • Delovni dan diabetika v toplicah
    Septembra odhajajo člani Društva diabetikov Jesenice na aktiven oddih v Šmarješke Toplice. Lani sva se jim prvič pridružila tudi midva z možem in ker nama je bilo všeč, sva letos spet tukaj Več
  • Drugi jesenski pohod Društva diabetikov Novo mesto
    Naš drugi jesenski pohod dne, 17. septembra je sovpadal v teden mobilnosti. Naša vodnice Fanika je že dopoldan vodila pohod v organizaciji Planinskega društva Krka Novo mesto na nam že znani Goli vrh in je hodila že dobre štiri ure. Več
  • Evropska oskrba sladkorne bolezni se razvija in reši 10 000 življenj vsako leto.
    Oskrba sladkorne bolezni v Evropi se izboljšuje, kaže vseevropska primerjava preprečevanja in zdravljenja sladkorne bolezni, ki je bila danes predstavljena v okviru 50. kongresa Evropskega združenja za raziskave na področju sladkorne bolezni (EASD) na Dunaju. Kombinacija bolj zdravega življenjskega sloga, boljše in širše osveščenosti bolnikov, bolje usposobljenih zdravnikov in lažjega... Več
  • Piknik v Metliki
    Na povabilo društva diabetikov iz Metlike smo se člani društva diabetikov mežiške doline v soboto 13.9.2014 udeležili piknika v Metliki. Hladna in deževna sobota nam je skoraj onemogočila udeležbo, saj je bila cesta proti Trbovljam zaprta zaradi poplav, zato smo se v Belo krajno podali preko Ljubljane. Več
  • Video emocije, ko izveš, da imaš slakorno bolezen
    Udeleženci IDF Europe Youth Leadership Camp so pripravili zanimiv video, ki si ga lahko ogledate....več Več
  • Terminološki slovar izrazov
    Ministrstvo za zdravje je izdalo Terminološki slovar izrazov v sistemu zdravstvenega varstva. Gre za prvo tovrstno publikacijo v Sloveniji, ki bo pripomogla k poenotenju razumevanja izrazov v zdravstvu. Več
  • Sporočilo za javnost
    Zveza društev diabetikov Slovenije je v letošnjem letu prvič organizirala Slovensko reprezentanco bolnikov s sladkorno boleznijo, ki bo sodelovala na Evropskem prvenstvu v malem nogometu DiaEuro 2014 na Madžarskem. Prvenstvo se bo odvijalo v Balatonfüredu ob Blatnem jezeru od 1. do 6. septembra 2014. Iz Slovenije bo sodelovalo 11 igralcev, večinoma bolnikov na črpalkah, insulinu in tabletah. Več
  • IDF EUROPE YOUTH LEADERSHIP CAMP 2014- Za mlade, ki jim diabetes ni ovira!
    Namen dogodka je bil, da se ti mladostniki, ki vsak v svoji državi že prostovoljno delujejo, srečajo in delijo izkušnje ter pridobijo nove ideje, kako bi svoje delo lahko še izboljšali in nadgradili. Hkrati pa se med prostočasnimi in športnimi aktivnostmi, ki so temeljile na 'timskem delu' se med seboj bolje spoznajo in si izgradijo novo mrežo poznanstev. Ob vsem tem, so se med tednom odvijale še delavnice Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z