google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • Društvo diabetikov Jesenice Jesenice, 17.11.2014
    Leto se končuje in za nami je vrsto izobraževalnih, zanimivih, pestrih in tudi prijetnih aktivnosti. Vse smo delali za zdravje in kvalitetnejše počutje naših članov. Aktivnosti, rekreacije in druženja je bilo tudi letos na pretek. Tako, da je bilo samo od nas samih - naših fizičnih sposobnosti in volje - odvisno koliko in v kakšni meri smo se jih udeleževali. Neprestano sta nas k temu spodbujali: naša... Več
  • SPOROČILO ZA MEDIJE
    Dobro vodena sladkorna bolezen se prične z zdravim zajtrkom in rednim gibanjem. Vsako leto 14. novembra obeležujemo svetovni dan boja proti sladkorni bolezni. Koordinativna skupina Nacionalnega programa za obvladovanje sladkorne bolezni pri Ministrstvu za zdravje RS in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), kot njen član, sta pred letošnjo obeležitvijo organizirala Nacionalno konferenco... Več
  • Društvo diabetikov Mežiške doline - tradicionalnim pohod na Leše
    Kot vsako leto se je tudi letošnjega pohoda udeležilo veliko naših članov. Pohodniki so se razdelili v tri skupine glede na težavnostno pot. Samo tisti z dovolj energije in primerno pohodniško opremo so se odpravili na vrh Volinjeka 886 n.m.v., pot na sam vrh je zelo strma in tako primerna samo za tiste, ki so fizično najbolje pripravljeni. Več
  • Priložnosti in izivi pri obvladovanju sladkorne bolezni
    Sladkorna bolezen zaradi svoje pogostnosti in težkih posledic predstavlja ne samo zdravstveni, ampak tudi širši družbeni, socialni in ekonomski problem. Zagotavljanje zdravstvenega varstva za vedno večje število bolnikov s kroničnimi boleznimi pomeni veliko... Več
  • Sporočilo za javnost
    Poskrbimo za prihodnost, prepoznajmo sladkorno bolezen pravočasno! 30 minut vadbe na dan lahko za 40 odstotkov zmanjša tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 2. Zdrava prehrana se začne z zajtrkom! Več
  • Nacionalna konferenca obvladovanja sladkorne bolezni
    Vabilo in osnutek programa vam pošiljamo v priponki, za ostale informacije pa smo na voljo na elektronskem naslovu konferencna.dejavnost@nijz.si. Postopek za pridobivanje točk Zdravniške zbornice Slovenije in Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije je v teku. Več
  • Tradicionalno skupaj z radioamaterji
    S55T in S50G bosta omogočala prenos po vsem svetu od petka, 14. novembra, od 18.00 GMT do nedelje, 16novembra do 14.00 GMT 2014 na vseh radioamaterskih valovih. Več
  • Obnovljiva naročilnica za medicinsko-tehnične pripomočke
    Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je s 1. oktobrom 2014 uvedel obnovljivo naročilnico za medicinsko-tehnične pripomočke (MTP), med katerimi so tudi pripomočki za zdravljenje sladkorne bolezni. Več
  • Delovni dan diabetika v toplicah
    Septembra odhajajo člani Društva diabetikov Jesenice na aktiven oddih v Šmarješke Toplice. Lani sva se jim prvič pridružila tudi midva z možem in ker nama je bilo všeč, sva letos spet tukaj Več
  • Drugi jesenski pohod Društva diabetikov Novo mesto
    Naš drugi jesenski pohod dne, 17. septembra je sovpadal v teden mobilnosti. Naša vodnice Fanika je že dopoldan vodila pohod v organizaciji Planinskega društva Krka Novo mesto na nam že znani Goli vrh in je hodila že dobre štiri ure. Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

F3Z