google_translate facebook fiho popusti clanstvo
Search diabetes news | International Diabetes federation
Prispevki
  • CQ CQ, to sta radioamaterski radijski postaji S55T in S50G, posebna znaka ob Svetovnem dnevu diabetesa
    Do 31. 5. 2014 je bila veljavna licenca posebnega pozivnega znaka S5660R, izdanega ob praznovanju 660 obletnice prve omembe kraja Radomlje, ki smo ga za širjenje vedenja o nevarnosti diabetesa uporabili ob Svetovnem dnevu diabetesa lani. Veliko... Več
  • Skupina za ročne spretnosti
    V društvo diabetikov Mežiške doline smo izredno ponosni na delo naše skupine za ročne spretnosti, ki deluje že poldrugo leto. Predsednica sekcije Draga Cizerl je povedala, da je skupina izredno aktivna, saj so v lanskem letu pripravile čestitke oziroma voščilnice za Veliko noč in novo leto. V letošnjem letu, pa so z svojo marljivostjo in inovativnostjo pripravile darila za vse naše člane, ki praznujejo... Več
  • Pismo Joãa Nabaisa, predsednika IDF Europe
    Tema tokratne okrogle mize je zelo sodobna in lahko pripomore k izboljšanju zdravljenja sladkorne bolezni v Sloveniji. Vsi vemo, da je treba ukrepati. Zavedamo se tudi, da je eden od temeljev zdravljenja in vodenja sladkorne bolezni izobraževanje: izobraževanje na vseh ravneh in pri vseh, ki jih ta bolezen zadeva – od oseb s sladkorno boleznijo, tistih... Več
  • PEKA DIABETIČNIH PIŠKOTOV NA OŠ ČRNA NA KOROŠKEM
    V okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih, smo se na Osnovni šoli Črna, ob svetovnem dnevu diabetesa, povezali z društvom sladkornih bolnikov Mežiške doline in skupaj z njimi organizirali popoldansko peko diabetičnih piškotov. Več
  • Društvo diabetikov Jesenice Jesenice, 17.11.2014
    Leto se končuje in za nami je vrsto izobraževalnih, zanimivih, pestrih in tudi prijetnih aktivnosti. Vse smo delali za zdravje in kvalitetnejše počutje naših članov. Aktivnosti, rekreacije in druženja je bilo tudi letos na pretek. Tako, da je bilo samo od nas samih - naših fizičnih sposobnosti in volje - odvisno koliko in v kakšni meri smo se jih udeleževali. Neprestano sta nas k temu spodbujali: naša... Več
  • SPOROČILO ZA MEDIJE
    Dobro vodena sladkorna bolezen se prične z zdravim zajtrkom in rednim gibanjem. Vsako leto 14. novembra obeležujemo svetovni dan boja proti sladkorni bolezni. Koordinativna skupina Nacionalnega programa za obvladovanje sladkorne bolezni pri Ministrstvu za zdravje RS in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), kot njen član, sta pred letošnjo obeležitvijo organizirala Nacionalno konferenco... Več
  • Društvo diabetikov Mežiške doline - tradicionalnim pohod na Leše
    Kot vsako leto se je tudi letošnjega pohoda udeležilo veliko naših članov. Pohodniki so se razdelili v tri skupine glede na težavnostno pot. Samo tisti z dovolj energije in primerno pohodniško opremo so se odpravili na vrh Volinjeka 886 n.m.v., pot na sam vrh je zelo strma in tako primerna samo za tiste, ki so fizično najbolje pripravljeni. Več
  • Priložnosti in izivi pri obvladovanju sladkorne bolezni
    Sladkorna bolezen zaradi svoje pogostnosti in težkih posledic predstavlja ne samo zdravstveni, ampak tudi širši družbeni, socialni in ekonomski problem. Zagotavljanje zdravstvenega varstva za vedno večje število bolnikov s kroničnimi boleznimi pomeni veliko... Več
  • Sporočilo za javnost
    Poskrbimo za prihodnost, prepoznajmo sladkorno bolezen pravočasno! 30 minut vadbe na dan lahko za 40 odstotkov zmanjša tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 2. Zdrava prehrana se začne z zajtrkom! Več
  • Nacionalna konferenca obvladovanja sladkorne bolezni
    Vabilo in osnutek programa vam pošiljamo v priponki, za ostale informacije pa smo na voljo na elektronskem naslovu konferencna.dejavnost@nijz.si. Postopek za pridobivanje točk Zdravniške zbornice Slovenije in Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije je v teku. Več
Spreminjamo sladkorno bolezen

Ministrstvo_zdravje